Međunarodni podgorički sajam knjiga i obrazovanja

Home » Uncategorized » NAJAVA PROGRAMA ZA ČETVRTAK I PETAK

NAJAVA PROGRAMA ZA ČETVRTAK I PETAK

https://pgsajamknjiga.files.wordpress.com/2016/04/volcano.jpg

ČETVRTAK 07.05

Kada je riječ o današnjim sadržajima, dan će biti posvećen domaćim autorima. Najprije će se, od 11h, sa učenicima podgoričke OŠ “Pavle Rovinski” družiti i upoznavati naši autori: Ksenija Popović, Nikola Nikolić i Đuro Radosavović. Promocije počinju od 13h kada će se predstaviti gospodin Miodrag Lekić knjigom “Na putu za Damask”.

U 16h počinje promocija našeg poznatog naučnika, Zorana Ilinčića –  knjiga “Atlantida još postoji”.

U svom redovnom terminu, u 17h Zavod za udžbenike i nastavna sredstva predstavlja autorku Jelenu Martinović Bogojević i njenu knjigu “Doći ću iz šume čak”. U 19h promociju će imati Blagoje Grahovac. Očekujemo da posebnu pažnju privuče promocija predviđena za 20h u okviru koje će Nikola Malović promovisati svoj novi roman “Bog u boci” u izdanju “Nove knjige”. Treći sajamski dan završićemo promocijom koja počinje u 21h – Svetozar Savić (knjiga “Vajar”).

PETAK 08.05

Umjetnički dio programa u petak, četvrtog sajamskog dana, otvoriće u 12h  uvaženi gospodin Dan Orijan, izraelski diplomata i pisac. Nakon njega organizovane su dvije uzastopne promocije izdavačke kuće “HISPERIA EDU”. Oni će posjetiocima sajma od 13h predstavljati  knjigu više autora: “Kulturna istorija Beograda XVIII veka”, a potom, od 14h i “Praktikum poslovnog uspeha” autorke Olge Vukčević  Kićanović. Od 16-17h predstavlja se “Nova autorska agencija”. Stalan termin opredijeljen za Zavod za udžbenike i nastavna sredstva je 17h. U petak će se u okviru te promocije predstaviti Bosiljka Pušić svojim djelom  “Žab’lijada”. Zemlja gošća – Turska je pored stalnih aktivnosti na svom raskošnom štandu, za 18h organizovala i gostovanje njihovog poznatog pjesnika, gospodina Yagmura Tunalija. Posljedni dio večeri biće posvećen srbijanskim autorima. U 19h svoje predstavljanje imaće Ivan Stanković, vlasnik jedne od najuspješnije marketinške agencije u regionu. Na Sajmu će predstavljati knjigu iz te oblasti: “Kakodalogija”. Nakon njega, u 20h Ivan Tokin predstavlja roman “Najnormalniji čovek na svetu”. Petak veče završavamo promocijom Slavoljuba Stankovića (21h), autora romana “Prvaci sveta”.

Stvaralaštvo slovenačkih pisaca Nine Kokelj i Dušana Čatera biće predstavljeno u okviru Desetog Međunarodnog podgoričkog sajma knjiga, a u saradnji sa KIC-om „Budo Tomović“, kao poseban segment. Njihovo književno veče biće održano u petak, 8.maja, u Multimedijalnoj sali Kulturno-informativnog centra „Budo Tomović“, sa početkom u 19h.

DOBRO DOŠLI NA JUBILARNI MEĐUNARODNI PODGORIČKI SAJAM KNJIGA!

Dobro došli!