Međunarodni podgorički sajam knjiga i obrazovanja

Home » Uncategorized » Peti dan na Sajmu

Peti dan na Sajmu

https://pgsajamknjiga.files.wordpress.com/2016/04/volcano.jpg

Prvi dan vikenda veliki broj ljudi iskoristilo je da posjeti Sajam i povoljnosti na  štandovima  izlagača. Pažnju su, takođe privukle i promocije, počevši od one na kojoj su se predstavili turski pjesnik Yagmur Tunali i profesor umjetnosti Islam Sećen. Na toj promociji, pored upoznavanja sa Tunalijevim književnim radom, prisutnima je i podrobnije objašnjen proces izrade i dekoracije knjiga, shodno njihovoj staroj tradiciji, a publika je mogla i sama da vidi neke vrijedne primjerke pozlaćenih korica za knjigu, koje su donijete iz Turske.

U nastavku programa predstavile su se i autorke Emira Larson, Milica Kralj, Milica Šćepanović, kao i Dragana Kršenković Brković, čija je  promocija knjige održana u organizaciji Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva. Nakon nje i promocije ruskog autora crnogorskog porijekla – Pavla Vojinovića, uslijedile su dvije velike promocije gostiju iz Hrvatske. Luko Paljetak je razgovarajući sa moderatorom Aleksandrom Vuković, upoznao publiku sa svojom posljednjom objavljenom knjigom “Tisuću šiba preko usta”, ali i sa svojim cjelokupnim opusom. Na promociji je istaknuto i da on važi za jednog od najboljih prevodilaca sa slovenačkog, ali i engleskog jezika, na našim prostorima.

Peti dan na Sajmu završen je promocijom romana “Yu puzzle” čiji je autor Rade Jarak. Njegovim predstavljanjem crnogorskoj publici ujedno je i zaokružen ciklus promocija posvećen gostima iz drugih zemalja. Nedjelja će na Sajmu biti posvećena crnogorskim autorima: Tatjani Kuljača (16h), Zavodu za udžbenike i nastvana sredstva (17h), Dušanu Đuroviću (18h), zatim Ivanu Đuroviću (19h) i na kraju Ljubomiru Đurkoviću (20h). Prije promocija, u 13h biće dodijeljene sajamske nagrade.

Dobro došli!

_TEP8266 _TEP8269 _TEP8257 _TEP8238

_TEP8219 _TEP8199 _TEP8195 _TEP8159

_TEP8111 _TEP8120 _TEP8129 _TEP8134

 

 

 

%d bloggers like this: