Međunarodni podgorički sajam knjiga i obrazovanja

Home » Gosti » DRUŠTVENO ODGOVORNA AKCIJA: PATOLOŠKO KOCKANJE

DRUŠTVENO ODGOVORNA AKCIJA: PATOLOŠKO KOCKANJE

https://pgsajamknjiga.files.wordpress.com/2016/04/volcano.jpg

 

knjiga_poster

 Sajam će ove godine promovisati društveno odgovornu akciju iniciranu od strane Udruženja Liga i Casina Volcano, koje je odštampalo 500 besplatnih primjeraka knjige „Problematično i patološko kockanje“, autorke dr Elvire Koić, a sve s ciljem suzbijanja problema patološkog kockanja. Na taj način Sajam će se kroz svoje aktivnosti uključiti u animaciju društva i podizanje svijesti o problemima zavisnosti.

U okviru kampanje u subotu, 14.05. biće organizovana i promocija na kojoj će o ovoj temi govoriti psihijatar Maida Burdžović i Radoje Cerović, psiholog i komunikolg.

 

 

 

O knjizi i autorki:

OLYMPUS DIGITAL CAMERAElvira Koić, psihijatar, psihoterapeut,  rođena je u slavonskoj Orahovici 1965.godine, gdje je u Čačincima provela djetinjstvo. Srednju školu je završila u Slatini, a studirala je u Osijeku na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Aktivni je član različitih stručnih ljekarskih udruženja. Za  svoj rad je primila Zahvalnicu Hrvatskog liječničkog zbora, a od strane Predsjednika Republike odlikovana je Redom hrvatskog trolista 2011.godine. Među prvima je u Hrvatskoj  prepoznala sindrom kockanja i počela raditi na prevenciji te zavisnosti. U suradnji s Opštom bolnicom Virovitica i udrugama civilnog društva organizirala je Prvi hrvatski simpozijum o patološkom kockanju, nakon čega je objavljen zbornik radova.Od tada redovno organizuje stručna predavanja i javne tribine o ovoj temi.

%d bloggers like this: