Međunarodni podgorički sajam knjiga i obrazovanja

Home » Gosti » GOST SAJMA: OBRAD NENEZIĆ

GOST SAJMA: OBRAD NENEZIĆ

https://pgsajamknjiga.files.wordpress.com/2016/04/volcano.jpg

obrad nenezicObrad Nenezić je diplomirao dramaturgiju na Akademiji umjetnosti u Beogradu, u klasi prof. Siniše Kovačevića.Student je doktorskih naučnih studija Teorije dramskih umjetnosti, kulture i medija na FDU u Beogradu. Scenarista je dugometražnih filmova: “Balkanska braća (2001, u režiji Božidara Bote Nikolića) i As pik (2011, u režiji Draška Đurovića), a radio je kao dramaturg i saradnik na filmu “Lokalni vampir” (2010, u režiji Branka Baletića).

Na konkursu Televizije Crne Gore nagrađen je za scenario za TV seriju “Šetači po mjesecu” (2000); zatim scenarista obrazovne serije “Pitam se” (TVCG, 6 epizoda); scenarista humorističke promotivne serije “Kontrolori” (TVCG, 4 epizode).

Autor je više kratkih igranih filmova koji su sufinansirani na konkursima Ministarstva kulture Crne Gore i na drugim konkursima.

Pisac je pozorišnih komada: “Ždera iz kontejnera i meta”, „Ja, Nikola I“, „Nobelovci“ i  „Taštinarije“.

Objavio je zbirke poezije: Nesanica (1995), i Pisma gospođici M. (1997), Poezija (2012), roman Ljetopisje zaboravljenog grada (2004), knjigu Drame (2006), tri istorijske drame za koju je dobio nagradu ZALOGA.

Vrijeme promocije: subota, 14.05. u 20h

%d bloggers like this: