Međunarodni podgorički sajam knjiga i obrazovanja

Home » Uncategorized » DRUGI DAN SAJMA: CENTAR ZA STRUČNO OBRAZOVANJE

DRUGI DAN SAJMA: CENTAR ZA STRUČNO OBRAZOVANJE

https://pgsajamknjiga.files.wordpress.com/2016/04/volcano.jpg

DSC_6886PhotoCGU okviru Međunarodnog podgoričkog sajma knjiga i obrazovanja, sajamskoj publici svoje aktivnosti na polju promocije obrazovanja odraslih predstavio je Centar za stručno obrazovanje.

Predstavnici Centra upoznali su prisutne sa novitetima u implementaciji projekta EPALE (Evropska elektronska platforma za učenje odraslih) koji se već dvije godine zaredom implementira u Crnoj Gori.  U projekat EPALE uključene su dvadeset četiri evropske zemlje.

DSC_6889PhotoCG

 

Kroz implementaciju platforme EMPALE u Crnoj Gori, Centar za stručno obrazovanje ima za cilj da promoviše sam projekat obrazovanja odraslih u Crnoj Gori. Vođa projekta Duško Rajković istakao je da se u Crnoj Gori u posljednje vrijeme dosta radi na pitanju obrazovanja odraslih, a da je sadašnji projekat Centra za stručno obrazovanje poboljšavanje umreženosti i protoka informacija između različitih institucija koje su uključene u ovaj projekat.

Ljiljana Garić, trener Centra za stručno obrazovanje, istakla je da  promocija projekta EPALE predstavlja značajan mehanizam afirmacije obrazovanja u svojim brojnim aspektima, poput formalnog i neformalnog obrazovanja

 

DSC_6888PhotoCG

 

EPALE je platforma namjenjena, prije svega, akterima kreiranja i sprovođenja politike obrazovanja odraslih, nastavnicima, trenerima, instruktorima, akademskim profesorima i stručnjacima koji rade u oblasti obrazovanja odraslih. Platforma je kreirana da pruži podršku onima koji organizuju i realizuju aktivnosti na polju obrazovanja odraslih.

Predstavnici Centra predstavili su i svoje publikacije i andragoške priručnike.

%d bloggers like this: