Međunarodni podgorički sajam knjiga i obrazovanja

Home » Uncategorized » “ČITAMO ZA VAŠ OSMIJEH”

“ČITAMO ZA VAŠ OSMIJEH”

https://pgsajamknjiga.files.wordpress.com/2016/04/volcano.jpg

OSMIJEH9

Sajam knjiga i CEDIS posjetili su mališane u Institutu za bolesti djece i tom prilikom organizovali program čitanja i darivanja knjiga pod nazivom „Čitamo za vaš osmijeh“.

U okviru ove akcije, sjutra će posjetiti djecu koja su u Dječijoj hiruškoj klinici i koja zbog svog zdravstvenog stanja nijesu u prilici da ustaju iz kreveta. Ovom aktivnošću žele da našim mališanima koji su zbog bolesti spriječeni da posjete Sajam omoguće da Sajam posjeti njih i na taj način im približe svijet knjige, i omoguće im da i oni budu dio ove manifestacije.

OSMIJEH7

 

Direktorka Instituta dr Sonja Milašinović  pohvalila je akciju i izrazila nadu da je ovo tek početak ovakvih i sličnih projekata.

Mnogo mi je drago što ste se sjetili da organizujete ovu posjetu. Djeci koja su ovdje pored naše brige i pažnje, zaista treba i interesovanje drugih da bi im u bolnici dani brže prolazili, i da znaju da još neko misli na njih. Svi koji osmisle ovakve posjete su dobrodošli“, kazala je ona.

OSMIJEH4

Za osmijeh djece uzrasta od 3 godine i starije,  animator Žarko Žabac čitao je poglavlje „Mali princ i lisica“ iz knjige“ Mali princ“ i to na njima interesantan i zanimljiv način, a nakon toga poklonjene su im  knjige koje su i u skladu sa njihovim uzrastom.

OSMIJEH2

Marija Jovović, šefica službe za korporativne komunikacije CEDIS-a kazala je da su u toj kompaniji izuzetno srećni što su ovom akcijom  uljepšali dan najmlađima u Istitutu za bolesti djece.

Želim da se zahvalim menadžentu KCCG i Institutu za bolesti djece što su podržali ovu  akciju i omogućili nam da djeci približimo svijet knjige.  Nadam se da je ovo samo jedan početak  uspješne saradnje CEDIS-a i Instituta“, kazala je ona.

Jovović je naglasila da će se ova akcija nastaviti i u junu jer kako je i ranije kazala obrazovanje za mlade naraštaje, kao i djeca i mladi, i dalje će biti u fokusu društveno odgovornog poslovanja CEDIS-a.

 

 

 

 

%d bloggers like this: