Međunarodni podgorički sajam knjiga i obrazovanja

Home » Uncategorized » ČETVRTI DAN SAJMA: PREDSTAVLJANJE AUTORA ANDRIJE TERZIĆA

ČETVRTI DAN SAJMA: PREDSTAVLJANJE AUTORA ANDRIJE TERZIĆA

https://pgsajamknjiga.files.wordpress.com/2016/04/volcano.jpg

TERZIC1

Četvrtog dana održavanja 12. Međunarodnog sajma knjiga i obrazovanja sajamskoj publici predstavio se srpski pisac Andrija Terzić, autor Preko puta istina i Plivač.

O Terzićevom stvaralaštvu govorio je Đuro Radosavović, pisac i kolumnista.

„Kada je u pitanju Andrija Terzić, ono što je činjenica je da je u pitanju čovjek ogromne energije. To je čovjek koji može da prođe glavom kroz zid, a da mu se, da tako kažem, ništa ne desi. Dobro je što je tu svoju ogromnu energiju usmjerio na pisanje“ kazao je Radosavović i dodao: „Odnos prst – u –oko je ono što od njega možete čuti u svakodnevnom odnosu: iskreno i bez foliranja.“

TERZIC5

 

„On zaista krvari na papiru. Ja sam se ‘primio’ na njegovu priču. Terzić je pisac koji ne preza od toga da koristi sva sredstva novog doba“, kazao je Radosavović aludirajući na Terzićevu upotrebu društvenih mreža u komunikaciji sa svojim čitaocima.

„Knjiga je nešto što čovjeku može da okrene život i da, umjesto prijatelja ili člana porodice,  da savjet koji će promijeniti sve u njegovom životu.  Meni samom je knjiga promijenila život“, rekao je sam autor.

TERZIC2

 

„Ja sam vrlo pohlepan tip jer želim da sve što dam, ljudi uvijek ispiju. Uvijek želim da pružim ideju“ rekao je Terzić. „Plivač je jedan momak koji se sasvim slučajno našao u pogrešnoj vodi i svaki njegov zamah rukama je zamah ka novom životu. No, onda kada napokon dosegne drugu obalu, on shvata da su i tamo iste muke i da mu treba nešto što će da mu istinski promjeni život i da ga usmjeri. Poenta je u ljubavi. Kad imaš hrabrosti da iskažeš svoju ljubavi emociju, tada shvataš da je to nešto najveće“, kazao je Terzić o svom posljednjem djelu.

„Posljednjih  petnaestak strana romana izašli su kao rijeka koja grabi ka slobodi, a ta sloboda je ništa ako nema nema nečega što će da nas veže da ostanemo tu gdje jesmo“, govorio je Terzić o motivaciji i dinamici pisanja romana Plivač.

 

%d bloggers like this: