Međunarodni podgorički sajam knjiga i obrazovanja

Home » Uncategorized » ČETVRTI DAN SAJMA: PREDSTAVLJANJE ELEKTROTEHNIČKE ŠKOLE „VASO ALIGRUDIĆ“

ČETVRTI DAN SAJMA: PREDSTAVLJANJE ELEKTROTEHNIČKE ŠKOLE „VASO ALIGRUDIĆ“

https://pgsajamknjiga.files.wordpress.com/2016/04/volcano.jpg

 

VASO A3Učenici Srednje elektrotehničke škole „Vaso Aligrudić“ iz Podgorice predstavili su svoju školu na 12. Međunarodnom podgoričkom sajmu knjiga i obrazovanja.

Predstavnici škole ukazali su na bogat istorijat ove obrazovne ustanove, na brojne inovacije u nastavi, kao i na različite obrazovne programe koje Srednja eletrotehnička škola „Vaso Aligrudić“ nudi svojim učenicima.

Prisutni, zainteresovani polumaturanti mogli su tako da dobiju brojne informacije o smjerovima  i obrazovnim profilima poput eletrotehničar/ka računara, elektrotehničar/ka multimedija, elektrotehničar/ka elektronike, elektrotehničar/ka telekomunikacija, eletrotehničar/ka energetike i elektrotehničar/ka rahladnih i termalnih uređaja.

VASO A2

 

U okviru prezentacije, predstavnici škole predstavili su brojne uspjehe svojih timova na domaćim, regionalnim i međunarodnim takmičenjima. Izum učenika ove škole, „solarni ultraljubičasti prečišćivač vode“ zavrijedio je prvo mjesto na 6. Sajmu pronalazača, održanog prošle godine u Podgorici. Od međunarodnih takmičenja, timovi Srednje elektrotehničke škole „Vaso Aligrudić“ osvojili su drugo mjesto na Evropskom prvenstvu u robotici u Bukureštu i četvrto mjesto na Međunarodno takmičenju u robotici u Pragu. To je dokaz, kako je istaknuto na promociji, da učenici škole „Vaso Aligrudić“ mogu, po svom znanju, praćenju savremenih tokova iz oblasti robotike, da pariraju svojim kolegama iz Evrope i svijeta.

VASO A4

 

Na današnjem predstavljanju, moglo se čuti da je škola „Vaso Aligrudić“ trenutno u fazi pripreme za značajno međunarodno takmičenje iz robotike u Sjedinjenim Američkim Državama, u Vašingtonu.

Predstavnici škole su predstavili i brojne druge aktivnosti poput učešća na seminarima o digitalnom društvu i sajber bezbjednosti u organizaciji Ministarstva za informaciono društvo, kao i različite projekte o saradnji sa Ministarstvima nauke i prosvjete.

Na kraju prezentacije prikazan je tv spot koji su kreirali učenici škole u okviru projekta promocije stručnog obrazovanja.

%d bloggers like this: