Međunarodni podgorički sajam knjiga i obrazovanja

Home » Uncategorized » ČETVRTI DAN SAJMA: PREDSTAVLJANJE GIMNAZIJE „25. MAJ“ IZ TUZI

ČETVRTI DAN SAJMA: PREDSTAVLJANJE GIMNAZIJE „25. MAJ“ IZ TUZI

https://pgsajamknjiga.files.wordpress.com/2016/04/volcano.jpg

 

GIMNAZIJA 25.MAJ3Aktivnosti Gimnazije „25. maj“ iz Tuzi, u okviru 12. Međunarodnog podgoričkog sajma knjiga i obrazovanja predstavili su predstavnici volonterskog kluba gimanzije. Katrina Berišaj, profesorica italijanskog jezika u Gimanziji „25. maj“ je koordinator volonterskog kluba

U okviru prezentacije istaknute su neke specifičnosti gimanzije iz Tuzi, kao što je podatak da je u pitanju dvojezična škola u kojoj se nastava odvija dvojezično, na crnogorskom i albanskom jeziku. Budući da je u pitanju obrazovna ustanova koja funkcioniše u jednoj višenacionalnoj i višejezičnoj sredini, volonterski klub gimanzije kroz svoje brojne aktivnosti i angažovanja ima za cilj da postane afirmativni izraz tog diverziteta i da pruži doprinos pospješivanju međuljudskih odnosa u školi i zajednici, kazano je na današnjem predstavljanju gimanzije iz Tuzi.

GIMNAZIJA 25.MAJ

 

Članovi volonterskog kluba upoznali su prisutne sa različitim aktivnostima u kojima učestvuju njihovi članovi. Među svojim aktivnostima izdvojili su saradnju sa Crvenim krstom iz Tuzi i učešće u brojnim humanitarnim aktivnostima, saradnju sa podgoričkom gimanzijom na projektu No Hate Offline, No Hate Online, organizacija „Šetnje mira“ koja je imala za cilj isticanje diverziteta lokalne sredine kao znaka spajanja a ne razdvajanja itd.

Volonterski klub gimanzije u Tuzima, pored učešća u brojnim radionicama, organizator je i „Festivala diverziteta“, manifestacije proizišle iz UNICEFove radionice.

%d bloggers like this: