Međunarodni podgorički sajam knjiga i obrazovanja

Home » Uncategorized » PETI DAN SAJMA: PREDSTAVLJANJE OSNOVNE ŠKOLE „MARKO MILJANOV“

PETI DAN SAJMA: PREDSTAVLJANJE OSNOVNE ŠKOLE „MARKO MILJANOV“

https://pgsajamknjiga.files.wordpress.com/2016/04/volcano.jpg

DSC_7568PhotoCG

Osnovna škola „Marko Miljanov“ iz Podgorice predstavila se petog sajamskog dana u okviru 12. Međunarodnog podgoričkog sajma knjiga i obrazovanja kroz prigodan program.

„Narodna poslovica kaže: ‘Od malog postaje veliko’. Tako je i u životu i u literaturi. Niko se nije rodio kao veliki pisac: svi su u početku bili mali i nepriznati.“

DSC_7571PhotoCG

 

„Kruna našeg zajedničkog rada je Latica, mali zbornik mladih literata, nastao u saradnji Biblioteke ‘Radosav Ljumović’ i Osnovne škole ‘Marko Miljanov’ iz Podgorice. Stvaramo, rastemo, a ljubav prema knjizi njegujemo. Ljubav prema knjizi nam daje snagu za život i snove“, rečeno je na današnjem predstavljanju ove podgoričke osnovne škole.

Učenici su pripremili bogat program koji je uključivao kazivanje stihova različitih pjesnika, ali i poezije koju stvaraju učenici škole. Učenici su čitali i svoje literarne radove i eseje, a prisutna publika je oduševljeno reagovala kada je učenik ove škole Vladimir Camović, mladi poeta i guslar, otpjevao uz gusle pjesmu o kučkom vojvodi Marku Miljanovu po kome ova podgorička škola nosi i ime.

DSC_7577PhotoCG

%d bloggers like this: