Međunarodni podgorički sajam knjiga i obrazovanja

Home » Uncategorized » PREDSTAVLJANJE KNJIGE ŽARKA VUČINIĆA „ČUDESNI SVIJET PUHA ĐORĐA“

PREDSTAVLJANJE KNJIGE ŽARKA VUČINIĆA „ČUDESNI SVIJET PUHA ĐORĐA“

https://pgsajamknjiga.files.wordpress.com/2016/04/volcano.jpg

DSC_4376PhotoCG

Šestog sajamskog dana pojetioci 12. Međunarodnog podgoričkog sajma knjiga su mogli da prisustvuju predstavljanju knjige za djecu Žarka Vučinića “Čudesni svijet puha Đorđa”. Ilustracije u knjizi uradila je Ivana Vujošević.

„Posebno mi je drago što na ovom podgoričkom sajmu mogu da promovišem svoju knjigu. U pitanju je knjiga koja promoviše istinske ekološke vrijednosti“ rekao je autor i dodao da je kvalitet ovog izdanja prepoznat i od strane Zavoda za školstvo koji je dao dozvolu da se knjiga promoviše i po crnogorskim školama.

DSC_4385PhotoCG

 

„Ova knjiga nam poručuje da smo svi važni, da ne postoje mala i nebitna bića. Govori o ljudima koji imaju ljudskosti i onima koji tu ljudskost, nažalost, ne posjeduju. Ovo je takođe i priča o ljubavi koja nema granica. Priča o Puhu Đorđu i njegovoj družini je priča o nadi  jer sadrži ideju da će neke novegenracije tu prirodu bolje razumjeti kako bi je sačuvali zauvijek“, kazao je Vučinić.

DSC_4381PhotoCG

 

„Zajednička poruka je da je ova knjiga pokušaj i podsticaj da se svi mi vratimo istinskim vrijednostima – prirodi i da sve više vremena provodimo u njoj. Tri stvari su me potstalče da napišem ovu knjigu: ljubav prema prirodi, ljubav prema djeci i ljubav prema mašti.“, kazao je Žarko Vučinić na današnjoj promociji svoje knjige.

 

%d bloggers like this: