Međunarodni podgorički sajam knjiga i obrazovanja

Home » Uncategorized »  PREDSTAVLJEN OBRAZOVNI CENTAR „BALTAZAR“

 PREDSTAVLJEN OBRAZOVNI CENTAR „BALTAZAR“

https://pgsajamknjiga.files.wordpress.com/2016/04/volcano.jpg

DSC_4411PhotoCG

 

Danas je u okviru 12. Međunarodnog podgoričkog sajma knjiga i obrazovanja predstavljen obrazovni centar Baltazar, kao i obrazovno-razvojni program „SuanPan mentalna aritmetika“.

„Mentalna aritmetika SuanPan je licencirani program koji je rezultat rada psihologa, pedagoga, matematičara i stručnjaka iz oblasti obrazovanja“, istaknuto je na današnjoj promociji.

„Djeca koja učestvuju u programu pokazuju jasan napredak koji se ogleda u boljem slušanju, razumijevanju i opažanju, kao i u razvijanju stila slušanja, jačanja memorije, pažnje, poboljšanja refleksa i koncentracije, jačanja samopouzdanja kod djeteta, kao i usavršavanje logičkih i aritmetičkih vještina. Metodika rada prilagođena je uzrastu, a prate je kreativne igre kroz aktivnosti drame na času, tekstovi pažnje i mnoge druge stimulativne aktivnosti, u cilju bolje socijalizacije, podizanja samopouzdanja učenika i prijatnijeg doživljaja u procesu učenja“, kazala je profesorica Olivera Leković.

 

DSC_4416PhotoCG

„Ovaj program je takođe odobren od strane Ministarstva prosvjete Crne Gore, odlukom Nacionalnog savjeta za obrazovanje“, rečeno je na današnjem predstavljanju ovog programa.

„Obrazovni centar Baltazar je počeo sa radom u decembru 2015. godine. U toku je upis četvrte generacije polaznika. U ovom centru rade licencirani predavači SuanPan mentalne aritmetike koji su takođe profesori u podgoričkim osnovnim školama. Obrazovni centar Baltazar je nosilac franšize za Podgoricu koju je odobrio regionalni centar za Balkan Pro-mens iz Niša“, rekla je Suzana Mirković, direktorica centra.

Prezentatori su prisutne uputili i na sajt centra: baltazar.info.

%d bloggers like this: