Međunarodni podgorički sajam knjiga i obrazovanja

Home » Info » ČITAMO ZA VAŠ OSMIJEH

ČITAMO ZA VAŠ OSMIJEH

https://pgsajamknjiga.files.wordpress.com/2016/04/volcano.jpg

Međunarodni podgorički sajam knjiga i obrazovanja nastavlja, u saradnji sa CEDIS-om, poseban program čitanja i darivanja knjiga sa mališanima koji se liječe u Institutu za bolesti djece u Podgorici. Aktivnosti na ovom polju predstavljaju nastavak kampanje koja je počela u maju ove godine, za vrijeme održavanja 12. Međunarodnog podgoričkog sajma knjiga i obrazovanja kada su predstavnici Sajma, zajedno sa animatorima, posjetili mališane koji se liječe u ovoj instituciji, te sa njima čitali i razgovarali o omiljenim knjigama.

U okviru ove posjete sa djecom je govorio animator Žarko Žabac koji im je, na zanimljiv i kreativan način, i čitao odlomke iz različitih dječjih knjiga.

Cilj ove akcije je bio da se djeci koja se liječe u Institutu približi magični svijet knjige i da se čitanje afirmiše kao jedno lijepo isksutvo koje će im pomoći u oporavku.

Iz CEDIS-a su istakli kako je ova akcija plod uspješne saradnje sa Institutom za bolesti djece, te da su djeca i mladi u naročitom fokusu djelovanja ove organizacije.

%d bloggers like this: