Međunarodni podgorički sajam knjiga i obrazovanja

Home » Info » SAJAM KNJIGA I OBRAZOVANJA U PODGORICI OD 07. DO 14. MAJA

SAJAM KNJIGA I OBRAZOVANJA U PODGORICI OD 07. DO 14. MAJA

https://pgsajamknjiga.files.wordpress.com/2016/04/volcano.jpg

550_slika-2

https://www.cdm.me/kultura/medunarodni-podgoricki-sajam-knjiga-od-7-do-14-maja/

Na konferenciji, povodom predstojećeg 13. međunarodnog podgoričkog sajma knjiga i  obrazovanja predstavnicima medija, su se obratili Nikola Nikolić, umjetnički direktor sajma, Bojana Joksimović ispred Nacionalne biblioteke Crne Gore Đurđe Crnojević, Jovanka Radović PR Crnogorskog Telekoma i Jovana Petković PR Izdavačke kuće Nova knjiga.

Pored Izdavačke kuće Nova knjiga koja je organizator sajma, koorganizator sajma i ove godine je Ministarstvo prosvjete, a pokrovitelj je Ministarstvo kulture. Glavni pokrovitelj je kompanija Crnogorski Telekom.
Umjetnički direktor Nikola Nikolić rekao je: “13. Međunarodni podgorički sajam knjiga i obrazovanja održaće se od 7. do 14. maja u garažnom dijelu Delta City-ja. Otvaranje će biti 7. maja u 19h, a radno vrijeme Sajma biće od 11 do 21:30h. Cijena ulaznice biće simbolična.
Sajam će svečano otvoriti ministar kulture u Vladi Crne Gore Aleksandar Bogdanović, a otvaranje će uveličati i ovogodišnja specijalna gošća Sajma, istaknuta makedonska književnica Rumena Bužarovska.
Slogan ovogodišnjeg Sajma je: Oprez! Čitanje može izazvati slobodno razmišljanje! Djeca čitalaca i sama postaju čitaoci!
Na Sajmu će se predstaviti stotinak izlagača iz zemlje, regiona i inostranstva. I ove godine u okviru Sajma organizovaće se bogat prateći program, tokom kojeg će svoje promocije imati brojni eminentni autori iz zemlje i regiona. Budući da je Ministarstvo prosvjete i ove godine koorganizator Sajma, na štandovima će se predstaviti pojedine crnogorske vaspitne i obrazovne ustanove, a u sklopu pratećeg programa takođe će se predstaviti neke od njih.
Novi segment Sajma jeste saradnja sa Nacionalnom bibliotekom Crne Gore “Đurđe Crnojević” sa Cetinja, čime se ostvaruje prirodna simbioza sajamske i bibliotečke djelatnosti, koja će rezultovati organizovanjem zanimljivih debata, tribina i predavanja.
I ove godine, u saradnji sa “Pobjedom”, realizovaće se sajamske novine, u kojima će ljubitelji knjige pronaći intervjue sa književnicima, književne preporuke, ali i aktivnosti koje trenutno promoviše Ministarstvo prosvjete.
Novitet od ove godine je i formalizovana saradnja sa Javnim servisom, tačnije Televizijom Crne Gore, kojom će ova medijska kuća u okviru postojećih formi pokrivati aktivnosti na Sajmu.
O detaljnijem sadržaju umjetničkog programa javnost će biti informisana na drugom press-u, neposredno uoči početka Sajma.
Bojana Joksimović ispred Nacionalne biblioteke predočila nam je sve prateće aktivnosti koje će Nacionalna biblioteka imati na Sajmu knjiga.
Ispred Crnogorskog Telekoma gđa. Jovanka Radović. PR, saopštila je da ova kompanija uvijek podržava događaje koji su od posebnog značaja za našu zemlju a tu svakako spada Međunarodni podgorički sajam knjiga i obrazovanja. Ona je takođe pomenula da će tokom cjelukopnog trajanja Sajma posjetiocima biti omogućen besplatan internet.
%d bloggers like this: