Međunarodni podgorički sajam knjiga i obrazovanja

Home » Uncategorized » PODGORIČKI SAJAM KNJIGA NA ONLINE SAJMU U PEKINGU ‘SMART BIBF 2020’

PODGORIČKI SAJAM KNJIGA NA ONLINE SAJMU U PEKINGU ‘SMART BIBF 2020’

https://pgsajamknjiga.files.wordpress.com/2016/04/volcano.jpg

Međunarodni podgorički sajam knjiga i obrazovanja, pod pokroviteljstvom Ministartsva kulture i ove godine se predstavlja na sajmu knjiga u Pekingu. 27 izdanje sajma knjiga u Pekingu (Beijing International Book Fair) održava se od 26. do 30. septembra kroz online digitalnu platformu koja će biti dostupna do kraja godine pod sloganog „SMART BIBF″.

Na ovaj način izdavači širom svijeta mogu posjetiti virtuelne štandove izlagača i pregovarati oko kupovine autorskih prava, upoznati se sa izdavačkom produkcijom ali i pratiti online predavanja i promocije kako izdavača tako i svjetski poznatih govornika. Zemlja gost je Kuba koja je predstavila svoju kulturu kroz niz digitalnih događaja.

Predstavljanje Međunarodnog podgoričkog sajma knjiga i obrazovanja rezultat je protokola o saradnji potpisan između Pekinškog i Podgoričkog sajma knjiga koji za cilj ima unaprijeđenje kulturnih veza i uspostavljanju veza sa izdavačkim kućama. Podgorički sajam knjiga je i ove godine predstavio crnogorske izdavače i autore među kojima su: Nikola Nikolić, Ognjen Spahić, Ksenija Popović, Aleksandar Bečanović, Stefan Bošković, Tanja Bakić, Gorčin Blagojević, Marinko Vorgić…

Vjerujemo da je učešće na ovakvim sajmovima od izuzetnog značaja za promociju crnogorskog izdavaštva ali i promociju Podgoričkog sajma knjiga koji je i najposjećenija kulturna manifestacija u našoj zemlji.

%d bloggers like this: