Međunarodni podgorički sajam knjiga i obrazovanja

Home » Uncategorized » 15. Međunarodni podgorički sajam knjiga i obrazovanja

15. Međunarodni podgorički sajam knjiga i obrazovanja

https://pgsajamknjiga.files.wordpress.com/2016/04/volcano.jpg

Zadovoljstvo nam je da Vas obavijestimo da će se 15. Međunarodni podgorički sajam knjiga i obrazovanja održati u periodu od 27. septembra do 4. oktobra 2021. godine u garažnom dijelu tržnog centra Delta City, pod sloganom OKRENIMO NOVU STRANU.

Sajam se realizuje u saorganizaciji Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta.

       Iako jedna od najznačajnijih i najposjećenijih manifestacija kulture u Crnoj Gori, održavanje Sajma knjiga i obrazovanja je prošle godine bilo otkazano zbog proglašenja pandemije i važećih epidemioloških mjera. Ovogodišnji Sajam će ugostiti pisce i izdavače iz Crne Gore i regiona, a u posebnom sajamskom prostoru i programskom dijelu svoje aktivnosti će predstaviti brojne osnovne i srednje škole.

Kako je na prvoj press konferenciji istakla koordinatorka projekta, Jelena Krsmanović, ove godine će manifestacija biti u nešto manjem obimu zbog situacije sa korona virusom. Ali bez obzira na sve to, knjizi se mora dati zasluženo mjesto. Ne smije se zaboraviti da su u najtežim vremenima nastajala najveća književna djela, tako da se ovogodišnjim Sajmom knjiga dodatno podržavaju i podstiču i pisci, i izdavači, i čitaoci, da ne zapostave knjigu.

O učešću Nacionalne biblioteke Crne Gore „Đurđe Crnojević“ govorila je Dragica Lompar, dok je direktor Srednje građevinsko-geodetske škole „Inž.Marko Radević“, Miloš Marović, predstavio program i aktivnosti učenika škole, koji će biti prikazani na njihovom štandu.

Ulaz na Sajam će biti besplatan, a to će biti skroman doprinos svima onima koji žele svojim  prisustvom da uzmu učešća u održavanju ove manifestacije.

Čitaocima i svim ljubiteljima književnosti želimo da uživaju u još jednom prazniku pisane riječi, a knjigu koju žele, da pronađu upravo na našem Sajmu.

%d bloggers like this: