Međunarodni podgorički sajam knjiga i obrazovanja
https://pgsajamknjiga.files.wordpress.com/2016/04/volcano.jpg

Prvi program prvog dana 16.Međunarodnog podgoričkog sajma knjiga I obrazovanja sajma, bilo je predstavljanje podgoričke Gimnazije „Slobodan Škerović“,čiji tim je na savremen način predstavio bogat program aktivnosti i sekcija po kojima je ova najčuvenija podgorička škola i prepoznatljiva.

Direktorka Biljana Vučurović istakla je bogatu istoriju ove ujedno i najstarije podgoričke škole i pozvala brojnu i raznovrsnu sajamsku publiku da posjeti njihov štand i njegove bogate sadržaje svakog sajamskog dana.

U utorak 10.maja u 11 sati biće održana likovna radionica Dizajn plakata, u srijedu, 11.maja na štandu Gimnazije biće održana radionica povodom Svjetskog dana pisanja pisama „Dragi moj Hilmare“, a istog dana u 15 časova najavljeno je čitanje pisama realizovanih na radionici.

U četvrtak 12.maja u 11 sati na redu je program „Fizika kroz svijet astronomije i eksperimenata“, a u petak u 11 sati na štandu Gimnazije „Slobodan Škerović“ biće održana radionica sekcije za ručni rad „Magija veza“.

Za subotu je predviđena prezentacija filmova u organizaciji Gimnazije.

Predmetni profesori i učenici podgoričke Gimnazije govorili su o smjerovima i sekcijama škole, o mogućnostima koje ova škola nudi za dalju profesionalna profilaciju.

Svi učesnici ove prezentacije, podijelili su svoje motive zbog kojih su upisali Gimnaiju i pozvali polumaturante da upišu ovu školu.