Međunarodni podgorički sajam knjiga i obrazovanja

Home » Uncategorized » Zvanja iz turizma, trgovine i kulinarstva na sajmu

Zvanja iz turizma, trgovine i kulinarstva na sajmu

https://pgsajamknjiga.files.wordpress.com/2016/04/volcano.jpg

Budući učenici škole za srednje i više stručno obrazovanje „Sergije Stanić“, prilikom upisa mogu da biraju između nekoliko obrazovnih programa: turistički tehničar,tehničar kulinarstva, tehničar usluživanja, tehničar prodaje, konobari, kuvari,poslastičari i prodavci.

Kako se moglo čuti na predstavljanju ove škole, u okviru 16.Međunarodnog podgoričkog sajma knjiga, njeni učenici već dugi niz godina učestvuju na svim takmičenjima i smotrama znanja, kako u zemlji, tako i u regionu i šire, a postignuti rezultati, iz godine u godinu su sve bolji.

“Škola ima i uspješnu saradnju sa socijalnim partnerima, jer je ta povezanost od velikog značaja za kvalitetno organizovanje i obavljanje praktične nastave naših učenika/polaznika. Primjera radi, socijalni partneri sa kojima škola sarađuje su hoteli, restorani, agencije,prodavnice, poslastičarnice i drugi privredni subjekti”, istaknla je PR menadžer srednje stručne škole “Sergije Stanić” Tamara Ražnatović, na prezentaciji ove škole na 16.Međunarodnom podgoričkom sajmu knjiga.

Kao izraz potrebe da se srednje stručno obrazovanje podigne za stepen više, već duže od decenije u okviru ove škole postoje i smjerovi Menadžer kulinarstva i Menadžer restoraterstva koji su dio Više škole. Škola ima prostorne i kadrovske potencijale za održavanje nastave, a gostujući predavači i saradnja sa srodnim školama iz okruženja čine da se kvalitet nastave podigne na zavidan nivo.