Međunarodni podgorički sajam knjiga i obrazovanja

Home » Uncategorized » Jubilarna izdanja Istorijskog Instituta

Jubilarna izdanja Istorijskog Instituta

https://pgsajamknjiga.files.wordpress.com/2016/04/volcano.jpg

Najnovija izdanja Istorijskog institute Crne Gore predstavljena su u završnici 16.Međunarodnog podgoričkog sajma knjiga i obrazovanja, a o izdanjima ove ugledne institucije govoriili su dr Olga Pelcer Vujačić, dr Ivan Laković i dr Danilo Kalezić. Moderator programa bio je direktor Instituta prof. dr Radoslav Raspopović.

“Istorijski Institut Crne Gore, dao je nemjerljiv doprinos izučavanju prošlosti Crne Gore, Saopštavajući naučne istine o njoj, doprinio i razvoju moderne naučne misli, ugledu Univerziteta Crne Gore I zemlje u cjelini”, kazala je dr Olga Pelcer Vujačić.

Govoreći o jubileju, 70.godišnjici od osnivanja Istorijskog Instituta Crne Gore, Pelcer Vujačić, je pomenula i istovremeni jubilej Istorijskih zapisa, jednog od najuglednijih časopisa u toj oblasti u regionu.

-Univerzitet Crne Gore i Istorijski Institut objavili su treće dopujeno izdanje “Bibliografije zapisa-Istorijskih zapisa”  

(1927-2018), kazala je Pelcer Vujačić.

U osvrtu na “Spomenicu”, izdanje Istorijskog Instituta Crne Gore, ona je navela da je i u ovom  slučaju riječ o jubilarnom izdanju.

“To izdanje istovremeno predstavlja i izraz iskrene zahvalnosti i odavanja počasti, svima onima koji su svoj posvećeni naučni i stručni rad ugradili u razvoj istoriografije u Crnoj Gori ili na drugi način doprinijeli njenom institucionalnom utemeljenju, istakla je ona.