Međunarodni podgorički sajam knjiga i obrazovanja

Home » Uncategorized » SVEČANO OTVARANJE SAJMA

SVEČANO OTVARANJE SAJMA

https://pgsajamknjiga.files.wordpress.com/2016/04/volcano.jpg

Danas će u 18h u TC Big Fashion biti svečano otvoren 17. Međunarodni podgorički sajam knjiga i obrazovanja.

Ulaz će tokom prvog dana sajma za sve posjetioce biti besplatan. Jednu od najvećih kulturno-umjetničkih manifestacija u Crnoj Gori otvoriće:

  • Jelena Borovinić Bojović, predsjednica skupštine opštine Glavnog grada;  
  • Goran Vojnović, slovenački pisac;  
  • Luka Rakčević, zamjenik gradonačelnice;  
  • Predrag Uljarević, direktor izdavačke kuće „Nova knjiga”.

Nakon zvaničnog otvaranja i obraćanja, program će upotpuniti operska pjevačica iz Srbije, Ana Sinicki (mecosopran). Ana je završila osnovne studije pjevanja na Akademiji Lepih Umetnosti u Beogradu. Dobitnik je stipendije na Jejl Univerzitetu u Sjedinjenim Američkim Državama, gdje je magistrirala a nakon toga i završila usvršavanje na programu Artist Diploma. Jedina je umjetnica sa ovih prostora koja je dobila stipendiju na ovom prestižnom univerzitetu.

Nakon toga, uslijediće i književno-umjetnički dio programa. U 19:30h počinje razgovor sa Goranom Vojnovićem, jednim od najuticajnijih regioanlnih imena, slovenački pisac, kolumnista, režiser i scenarista. Moderatorka ove književne večeri biće Ksenija Rakočević.

U 20:30h biće otvorene dvije izložbe, tj:  izložba starih razlednica Budve, autorke Ana Zelinska, iz kolekcije Arsena Melitonjana i Keri Redi. O postavci govore urpavo:Ana Zelinska, Arsen Melitonjan i Keri Redi. Posjetioci će takođe moći da obiđu i izložbu „Kratke slike za laku noć” Predraga Baćka Milačića.