Program za ponedjeljak 9. maj

  • 9 May 2011

Programski dio Sajma u ponedjeljak počinje prezentacijom knjige “Opština Nikšić – priroda i društveni razvoj” Branka Radojičića. O knjizi će govoriti Goran Barović.

Univerzitet Crne Gore – Institut za sociologiju i psihologiju u 14h će predstaviti svoja izdanja: “Ontološke iracionalnosti savremenog svijeta” S. Vukićevića, “Sociološka analiza svojinske transformacije u postsocijalističkoj Crnoj Gori (1989 – 2000)”. Učesnici predstavljanja: Slobodan Zečević i Predrag Živković.

Za 15h planirano je predstavljanje knjige “Izbor južnoafričkih pripovjedaka” , zatim zbornika “Constructing, deconstructing, reconstructing, language and literary” kao i časopisa “Folia linguistica et literaria”. O knjigama će govoriti: Marija Knežević, Vesna Vukićević Janković i Vanja Vukićević Garić.

Prezentacija knjige “Danilovgrad kroz istoriju” Zorana Lakića održaće se u 16h. O knjizi će, pored autora, govoriti Smiljana Đurović, Vlado Jovović i Vukić Ilinčić.

U saradnji sa uduržanjem mladih sa hendikepom održaće se promocija knjige “Na putu ka raju” Darka Kecojevića. Učesnici: Jelena Krsmanović i Irena Šćepanović.

Nova knjiga će predstaviti knjigu “Zagrađe” Mila Bakića. O knjizi govore, pored autora, Jelena Krsmanović i Dragana Bošković.

Balša Brković i Marinko Vorgić u 19h će govoriti na temu: “Nova crnogorska književnost i nova crnogorska stvarnost”.

U isto vrijeme u atrijumu Delta City centra planiran je kulturno-zabavni program JPU “Zagorka Ivanović” sa Cetinja. U okviru programa publika će moći da odgleda mini predstavu, folklorne igre, recitacije, baletske tačke itd.

U 20h održaće se prezentacija knjiga čiji je autor ili koautor Maja Kostić – Mandić. Riječ je o knjigama: “Private International Law of Montenegro, International Encyclopedia of Laws”, “Izazovi u ostvarivanju prava na zdravu životnu sredinu u Crnoj Gori – učešće javnosti i kazneni postupci” , “O novim konceptima u međunarodnom privatnom pravu Crne Gore”. Učesnici prezentacije su Maja Kostić – Mandić, Snežana Miladinović i Vladimir Pešić.