Atraktivni i savremeni stručni profili

  • 12 May 2022

Srednja stručna škola  „Spasoje Raspopović” iz Podgorice

prva je srednja stručna škola u Crnoj Gori i prva je uvedena  u nove obrazovne  programe, a učenici ove škole učenici zajedno sa svojim nastavnicima učestvuju u brojnim takmičenjima i osvajaju nagrade.

Predstavljajući svoju školu na 16.Međunarodnom podgoričkom sajmu knjiga, učenici i profesori su sajamskoj publici približili sve ono što ih činim ponosnim dijelom tog kreativnog kolektiva.

Profesorica CSBH jezika u ovoj školi i moderatorka ove prezentacije Biljana Manigoda napomenula je u uvodnoj riječi da je garancija kvalitetnog obrazovanja u SSŠ “Spasoje Raspopović”, u osavremenjenom korišćenju različitih metoda i tehnika rada i primjeni savremenih nastavnih sredstava i pomagala, povezivanju teorije i prakse i povezivanju učenika, odnosno škole, sa poslodavcima i strukovnim asocijacijama.

“Ističemo izvanrednu saradnju sa Zavodom za Hidrometeorologiju i seizmologiju Crne Gore, Centrom za ekotoksikološka istraživanja CETI, Agencijom za zaštitu prirode i životne sredine Crne Gore, KAP-om i mnogim drugim ustanovama, preduzećima i djelatnostima”, istakla je Manigoda.

Po završetku ove škole, učenici dobijaju zvanja osam čevrtog i pet zvanja trećeg stepena. To su: tehničar zaštite životne sredine, hemijsko-tehnološki tehničar, hemijski laborant, grafički tehničar, tehničar metalurgije, tehničar modnog dizajna, prehrambeni tehničar, poljoprivredni tehničar, odnosno obrađivač plemenitih metala, izrađivač hemijskih proizvoda, pekar, prerađivač mlijeka i frizer.  

Učenici škole pripremili su recitacije i scenski upečatljiv nastup koji je posvjedočio o njihovoj kreativnosti i posvećenosti u radu, kao i o lijepoj atmosferi u kojoj uče i druže se.