Radovi budvanskih osnovaca i srednjoškolaca

  • 14 May 2022

Zbornik dječjih radova na temu nasilje “Ja protiv nasilja”,koji su uredile profesorice Sanja Pantović i  Zorica Joksimović, predstavljen je na 16. Međunarodnom podgoričkom sajmu knjiga i obrazovanja. Moderatorka na ovom događaju bila je pjesnikinja Stanka Rađenović Stanojević. Nagrađeni učenici budvanskih osnovnih škola pročitali su svoje radove.

Govoreći o ovom izdanju,Mila Baljević, direktorica Narodne biblioteke Budva, u čijem izdanju je i objavljen zbornik, istakla je važnost ovog izdanja.

Nagrađeni su poetski i prozni radovi učenika nižih i viših razreda osnovnih škola:Andreja Hutera, Staše Jabučanin, Danila Mijatovića, Zoje Zečević, Karoline Kopitović, Anđeline Janković, Anđele Krstajić, Petre Stanjević, Dunje Čarmaković, Julije Kadine,Teodore Matović i Anđele Vučković. Nagrađeni su i likovni radovi učenika u istim kategorijama:Vita Gregovića, Đorđa Jankovića,Petre Radulović, Darije Konkove, Ajle Šabanić i Alise Miheeve. U Zborniku su zastupljene i pohvaljene pjesme, priče I likovni radovi učenika budvanskih škola.