Dešavanja na Sajmu 5. i 6.maja

  • 5 May 2011

Četvrtak, 5. maj:

Prvi program u okviru Šestog međunarodnog podgoričkog sajma knjiga počinje u 11 sati, predstavljanjem predstave “Maćado” reditelja Sloba Milatovića.

Promocija knjige Ratka R. Božovića zakazana je za 15 časova. Na promociji će govoriti,m pored autora i Miroslav Doderović, Rade Šarović i slobodan Zečević.

Za 16h planirano je predstavljanje izdanja Instituta za jezik i književnost “Njegoševi dani 2”, “Riječ 3”, gdje će govoriti Rajka Glušica, Vesna Vukićević janković, Draško Došljak i Nataša Janjušević.

Za 17h je predviđeno predstavljanje ruskog Fakulteta strategijskih istraživanja u okviru koje će govoriti Anderj Jedemski i Mihail Smolin.

U 1bh održaće se okrugli sto na temu “Tradicija i savremeno”, u kojoj će učestvovati pjesnikinja Tanja Bakić, Ljiljana Karadžić, Goran Radonjić i književni kritičar Marinko Vorgić.

Gost sajma je Abdulah Sidran, a razgovor sa piscem će voditi Marinko Vorgić. Ovaj dio programa počinje u 19h.

U isto vrijeme je planiran dječiji program u Atrijumu Delta Sitija sa gostom piscem za djecu Ljubivojem Ršumovićem.

U 20h održaće se promocija knjige “Psihijatrija” Mirka Pekovića.

Petak, 6. maj:

U 14h planirana je promocija knjige “Panjega” autora Dragana Mitova Đurovića. O knjizi će, pored autora, govoriti i Vlatko Simunović i Radojica Bulatović. Odlomke iz knjige čitaće Slobodan Marunović.

Univerzitet Crne Gore – Fakultet za sport predstaviće sljedeća izdanja: “Atletika I i II” , “Teorija fizičkog vaspitanja i osnove školskog sporta” i “Teorijske osnove fizičke kulture”. O knjigama će govoriti autori: Duško Bjelica, Jovica Petković, Kemal Idrizović i Dragan Krivokapić.

U 18h će svoja nova izdanja predstaviti Istorijski institut. U pitanju su knjige: “Proglašenje Nikole Petrovića za kralja Crne Gore 1910” , zatim “Crna Gora i SAD u dokumentima nacionalnog arhiva u Vašingtonu 1905 – 1918” i “Crna Gora u italijanskoj spoljnoj politici 1861 – 1875”. Učesnici predstavljnja su Radoslav Raspopović i Dragana Kujović.

U atrijumu Delta City centra u 19h, u okviru programa za djecu, predstaviće se izdanja Obodskog slova: “Linea u Moneovom vrtu” i 3D izdanje “Malog princa”. O knjigama će govoriti Ljubivoje Ršumović i Jelena Krsmanović.

Nova knjiga će predstaviti svoja izdanja “Hiljadu čudesnih sunaca” i “Lovac na zmajeve” Haleda Hoseinija u 20h. Učesnici promocije su Jelena Krsmanović, Balša Brković i Dragana Bošković.