Program Sajma za subotu, 7. maj

  • 7 May 2011

Subota na Sajmu počinje promocijom lista “Književni zapis” u 12h. O listu će govoriti Ilija Lakušić, Andrija Radulović, Radomir Uljarević i Budimir Dubak.

Za 13h planirano je predavanje na temu “T.S. Eliot i modernizam” povodom 46 godina od Eliotove smrti. Učestvuju: Tanja Bakić i Mirjana Živanović.

Kulturni centar Irana imaće svoje predstavljanje na Sajmu u 14h, u okviru kojeg će govoriti Farid Estehari, ataše za kulturu i Aleksandar Dragović, pisac i prevodilac.

Program se nastavlja u 16h predstavljanjem Službenog glasnika iz Beograda. Glasnik će predstaviti svoju bogatu izdavačku produkciju, sa naročitim osvrtom na kolekciju “Srbija i komentari”. Ispred izdavačke kuće govoriće Nataša Marković, zamjenik direktora izdavaštva, kao i Goran Petrović, urednik kolekcije “Srbija i komentari”.

“Nova crnogorska književnost i nova crnogorska stvarnost” je naziv programa koji je planiran za 17h, a učesnici su Andrej Nikolaidis i Marinko Vorgić.

Zemlja gost Sajma – Rusija imaće svoje predstavljanje u 18h. Radi se o prezentacji knjiga: “Crnogorci na službi u Rusiji”, “General Bakić – Crnogorac na službi u Rusiji” kao i “Popović – Lepovac, vojnik, poeta, naučnik”. o knjigama će govoriti A. Ganin sa Instituta slavistike (Ruska akademija nauka).

Dječiji program u atrijumu Delta City centra počinje u 19h druženjem sa Šimom Ešićem, poznatim pjesnikom za djecu. Program će voditi Jelena Krsmanović.

U isto vrijeme, u press sali Sajma održaće se okrugli sto na temu “Aktuelni problemi u izdavaštvu”.

U 20h publika Sajma biće u prilici da prisustvuje predstavljanju albuma “Dodir Crne Gore” gitarskog dua Srđan Bulatović – Darko Nikčević u izdanju Pobjede. Na predstavljanju će, pored gitarista, učestvovati i Vildana Jahić, direktorica marketinga Pobjede, kao i Rosanda mučilica, urednica kulturne rubrike u Pobjedi.